Ko je Društvo putnika Srbije?

Društvo putnika Srbije je organizacija koja ima za cilj promovisanje slobodnih putovanja, okupljanje putnika, organizovanje avanturističkih putovanja, planinarenja, kampovanja, istraživanje prirodnih lepota i fenomena, kao i saradnju sa drugim srodnim organizacijama i pojedincima. Daleko smo od politike i društvenog aktivizma.

Zaposleni smo ljudi, te slabo imamo vremena da radimo na sajtu kao i na organizaciji koliko bismo želeli. Ako želite da nam pomognete, možete nam poslati putopis ili se ponuditi kao ispomoć na sajtu u vidu pisanja putničkih vesti.

Takođe još jedan način da nam pomognete oko organizacije je da se ponudite da pomognete u smišljanju i ostvarivanju akcija noćnog planinarenja i livadarenja. Da, ovo se odnosi i na vas koji redovno dolazite, ali želite da dobijete sve na gotovo.

Što se tiče autorskih i srodnih prava svi tekstovi i fotografije na sajtu su u vlasništvu Društva putnika Srbije i originalnih autora, te se bez dozvole se ne mogu koristiti ni u koje svrhe, pogotovu ne komercijalne. U suprotnom, bićemo prinuđeni da posegnemo za najdrastičnijim pravnim merama, to jest – utužićemo svakoga ko dirne u naše autorsko pravo bez dozvole. Nadamo se da smo dovoljno jasni.

Ako vas je gornji tekst uplašio, nismo tolko strašni, zaista.