EasyJet uvodi nove letove iz Budimpešte ka Britaniji

Aeroplan
Aeroplan

EasyJet uvodi nove letove iz Budimpešte ka Britaniji i to ka aerodromima London Sautend i Mančester. Ova objava je usledila nakon nedavne najave kompanije WizzAir da uvodi još jednu liniju sa Velikom Britanijom i to ka aerodromu Donkaster Šefild u Južnom Jorkširu, kao i potvrde LOT Polish Airlines da će opsluživati i London, a sve sa aerodroma u Budimpešti, prenosi portal Daljine.rs.

Od 2. i 5. novembra, sa aerodroma u prestonici Mađarske, ova aviokompanija imaće dva polaska nedeljno, ponedeljkom i petkom. Kao rezultat povezivanja druge najveće niskotarfine kompanije sa Budimpeštom, nedeljni kapaciteti za Mančester ove zime biće povećani za 20 odsto, kompletirajući postojeće letove RyanAir-a i Jet2.com.

Ove zime će Budimpešta, sa čijeg aerodroma već postoji veliki broj jeftinih letova, biti povezana sa 15 destinacija širom Ujedinjenog Kraljevstva, uz poslednje vesti iz EasyJet-a koji je potvrdio da njen aerodrom ima najveću internacionalnu mrežu, sa 2,15 miliona putnika prošle godine, što je 6,1 odsto više nego u 2016. godini.

„To što EasyJet obogaćuje budimpeštansku mrežu utrostručujući njenu rutu do Ujedinjenog Kraljevstva i naglašavajući koliko je britansko tržište važno za mađarske putnike je sjajna stvar, isto kao i popularizacija Budimpešte kao evropskog grada za citybreak. Ekspanzija EasyJet-a znači i to da će ove zime iz Budimpešte ići letovi za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i Francusku, Nemačku, Holandiju i Švajcarsku“, rekao je Balaž Bogac, direktor razvoja vazdušnih linija aerodroma u Budimpešti.

Izvor: Daljine.rs

Pročitaj još
Rumunska avio kompanija Tarom počeće da direktnim letovima iz Bukurešta u Rumuniji do Jerevana u…