Kako se postavlja šator (Uzduž i popreko)

Postavljanje šatora
Namešten šator, štaviše više tri komada

Bilo da kampujete na planini, na moru ili na nekom drugom mestu, morate znati kako se postavlja šator. Bitno je znati da je pravilno nameštanje šatora veoma važno pogotovu ako se spremate da u njemu boravite duže vremena.

Kampovanje je prelepa stvar i sastavni je deo mnogih načina života, što bi mladi rekli lajfstajla. Osnovna stvar koju morate imati u posedu je šator. Bez šatora se može, ali onda se spremite da, pored prelepog pogleda u vedro nebo, nekada gledate i nebo koje nije vedro, da vas nekada vetar šiba po licu, tu i tamo neki komarac ujde, neka životinja onjuši ili da pokisnete, a u najboljem slučaju da se orosite.

Dakle, ipak imajte šator. Raspitajte se oko saveta za kampovanje, jer od svakoga možete naučiti nešto novo, a kampovanju se čovek uči dok je živ. Što duže budete kampovali veština postavljanja šatora će vam biti u malom prstu.

Kampovati se može svuda: u uređenim kampovima ili „na divlje“, oko planinarskih domova ili na plažama, u zavetrinama na planinama ili na muzičkim festivalima. Zato pogledajte emisiju i saznajte kako se namešta šator, s tim što ćete sudeći po njenom kvalitetu, morati da pogledate još neko uputstvo. Potom pratite Uzduž i popreko na You Tube servisu, jer nikada se ne zna kada će iskočiti neka nova emisija.

Emisija je snimljena na Radan planini za vreme akcije Noćnog planinarenja.

Uzduž i popreko

Uzduž i popreko

Uzduž i popreko su par koji putuje i snima. Ne rade to redovno i ne rade to dobro, ali im je izuzetno zabavno da to rade.

Pročitaj još
Jedina stvar koju volim da vidim u planinskim krajevima, pored sušte prirode, jesu ćumurane. Ne…