Mapa znamenitosti u Srbiji

Šta videti u Srbiji?
Šta videti u Srbiji? Mapa sa sajta Zapali iz grada

Znamenitosti u Srbiji ima pregršt, a zahvaljujući trudu izuzetnih pojedinaca konačno postoji sve na jednom mestu, te ako želite da putujete po Srbiji na ovoj mapi možete pronaći inspiraciju.

Naime, mapa je rad Nenada Nešića koji kancelarijski posao u IT struci rado menja za vikend putovanja po Srbiji i šire. Njegov blog zanimljivog naziva „Zapali iz grada“ je veoma informativan i sadrži savete i opise mnogih odredišta. Pored putopisa, sajt sadrži i korisne tekstove npr. o gljivama, savetima za kampovanje, spisak planinarskih domova, o orijentiringu i slično. Izuzetna strana ovog bloga je i opis destinacija koji pored samih informacija i putopisa, sadrži i opis staza sa GPS koordinatama, podacima o težini staza, udaljenosti i potrebnoj opremi.

Ono što ovaj sajt čini jedinstvenim je mapa znamenitosti koje se mogu videti u Srbiji. Mapa je interaktivna, a sadrži podatke o akva parkovima, manastirima, vodopadima, arheološkim nalazištima, banjama, barama, pećinama, znamenitostima prirode, ski centrima, spomenicima, tvrđavama, vrelima itd. Na ovoj karti se može izabrati način prikaza znamenitosti što je od velike pomoći prilikom planiranja putovanja.

Mapa se nalazi na sajtu Zapali iz grada i može se posetiti na ovom linku.

Pročitaj još
Nakon prošlog noćnog planinarenja na planinu Željin kod Vrnjačke Banje, koji je bio sve samo…