Rezidencija Viktora Janukoviča (Uzduž i popreko)

Rezidencija Viktora Janukoviča
Rezidencija Viktora Janukoviča

Viktor Janukovič je bivši proruski predsednik Ukrajine, koga tamo nazivaju diktatorom. Ne ulazeći dublje u geopolitičke analize sigurno je jedno – rezidencija Viktora Janukoviča je oličenje kiča i skorojevićstva, a imali smo prilike da je posetimo i uverimo se i sami dokle bahatost i glupost seže.

Vila se nalazi nedaleko od Kijeva, u delu koji se zove Kijevsko more. Pored privatnog zoološkog vrta i privatne armije koja ga je obezbeđivala, oko rezidencije je ogroman park sa mnoštvom veštačkih jezera u kojima su egzotične ribe. U samoj vili postoji pedkir, manikir, teretana, teren za kuglanje, teren za tenis, bokserski ring i sve je to ispod zemlje. Dalje je tu mašina za regulisanje toplote i vlažnosti vazduha, kupatila sa pozlaćenim česmama i šoljama. Biblioteka je nova i neotvorena, a postoje i srednjevekovni oklopi koji su novoizrađeni.

Zanimljiva je vaza od prave zmijske kože, a pored nje i vaza od veštačke zmijske kože, što nije baš razumljivo. Kompleksom sada „upravljaju“ snage iz nacionalističkog korpusa koji je u „revoluciji“ grabio svoj deo kolača. Ulaz se naplaćuje, a šta se još u rezidenciji može videti, pogledajte u donjoj emisiji, a potom se prijavite na naš Ju Tjub kanal, te pratite nove emisije.

 

Uzduž i popreko

Uzduž i popreko

Uzduž i popreko su par koji putuje i snima. Ne rade to redovno i ne rade to dobro, ali im je izuzetno zabavno da to rade.

Pročitaj još
Sajt trekking-serbia.com objavio je planinarsku mapu sa preko 200 označenih planina u Srbiji. Naziv mape…