Sent Vinsent i Grenadini ukinuo vize za državljane Srbije

Sent Vinsent i Grenadini zastava
Sent Vinsent i Grenadini zastava

Vlada Sent Vinsenta i Grenadina je donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Srbije, nosioce svih pasoša, za ulazak i boravak na teritoriji St. Vinsenta i Grenadina, do 30 dana, u periodu od godinu dana. Odluka je stupila na snagu 21. februara 2018. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Ova odluka Sent Vinsenta i Grenandina usledila je nekoliko dana nakon što je Vlada Republike Srbije ukinula vize za ulazak u Srbiju državljanima Sent Vinsenta i Grenadina.

Sent Vinsent i Grenadini (Sveti Vinsent i Grenadini) je mala ostrvska država u jugoistočnom delu Karipskog mora i pripada Zapadnim Antilima. Nalazi se zapadno od Barbadosa, južno od Svete Lucije i severno od Grenade. Prvobitno ime ostrva Sent Vinsent bilo je Julumain, kako ga je nazivalo domorodačko pleme Karibi. Sastoji se od ostrva Sent Vinsent i grupe Grenadinskih ostrva u koje spadaju Bekija, Kanuan, Majre, Mustik i Junion. Glavni grad ove države je Kingstaun sa 28,000 stanovnika.

Pretpostavlja se da je ova ostrva prvi otkrio Kolumbo. Dugo je bila pod vlašću Britanaca, a 1979. godine je postala nezavisna država u okviru Komonvelta.

Pogledajte za koje sve države nije potrbna viza državljanima Republike Srbije.

Pročitaj još
Vlada Republike Kolumbije je donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Srbije. Odluka se…