Srbija ukinula vize za državljane Indonezije

Indonezija viza
Indonezija

Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 6. oktobra 2017. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Indonezije.

Odluka o ukidanju viza važi za nosioce običnih pasoša i to za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije najduže do 30 dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.

Ova odluka o ukidanju viza Indonežanima je objavljena u „Službenom glasniku Republike Srbije“, br. 090/2017 od 6.10.2017. godine i stupila je na snagu 14. oktobra 2017. godine.

Državljanima Srbije nije potrebna viza za ulazak u Indoneziju. Međutim, viza je potrebna, ako se traži zbog zasnivanja radnog odnosa ili za posete novinara, kao i za period boravak duži od 30 dana i treba je obezbediti pre odlaska u Indoneziju. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci duži od perioda na koji se traži viza, dok je za podnošenje zahteva za regulisanje boravka taj rok 18 meseci.

Pasoš mora imati dovoljan broj praznih strana za viznu nalepnicu.

Pri ulasku u Indoneziju ne traži se posedovanje polise zdravstvenog osiguranja, dokaza o vakcinaciji, niti određena svota novca. Više informacija može se naći na sajtu Generalnog direktorata carina Indonezije.

Pročitaj još
Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 22. avgusta 2017. godine, donela Odluku o…