Uskoro letovi između Beograda i Rijada

Saudijska Arabija
Saudijska Arabija

Ukoliko pregovori sa Saudijskom Arabijom budu imali pozitivan ishod, Srbija će uvesti direktne letove između Beograda i Rijada o čemu će se preciznije znati tokom sledeće nedelje. Prvi let planiran je za vreme Kurban-bajrama koji traje od 21. do 25. avgusta, javlja portal Daljine.rs.

Dve zemlje nedavno su potpisale Memorandum o saradnji kojim je ugovorena promocija turizma i strategija ohrabrivanja obe nacije da što više posećuju domovinu ove druge. Sve informacije o novoj usluzi biće dostupne nakon što se pregovarači konačno izjasne o uvođenju linije.

Sarajevo je trenutno jedini grad na prostoru bivše Jugoslavije sa stalnm letovima ka Ujedinjenom Kraljevstvu, do kog putnike prevozi Nesma Erlajnz, inače avio kompanija iz Saudijske Arabije. Avioprevoznici sa Srednjeg Istoka i Severne Afrike značajno su pojačali svoje kapacitete kada su u pitanju letovi ka našoj prestonici, pa je tako Etihad Ervejz uveo dodatnih pet letova nedeljno na relaciji Abu Dabi – Beograd, pa ih sada ukupno ima 12. Takođe, Katar Ervejz na prethodnih sedam letova dodao je još četiri na nedeljnom nivou, a Er Kairo povećao je broj letova iz Beograda u Hurgadu sa četiri na pet. Njihov primer sledio je u egipatski avioprevoznik AlMasria Juniverzal Erlajns koji ima sezonske letove između ova dva grada, na kojima sada saobraća širokotrupni mlazni avion Erbas A330-200.

Pročitaj još
EasyJet uvodi nove letove iz Budimpešte ka Britaniji i to ka aerodromima London Sautend i…