Uskoro mogući direktni letovi između Beograda i Damaska

Damask Sirija
Damask Sirija

Aviokompanija Cham Wings želi da poveže Damask sa Beogradom i to već od 1. juna ove godine, prenosi portal Aviatica. U planu bi bila tri leta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom, avionom Airbus A320 sa 156 putničkih mesta.

Ova kompanija je na svom sajtu objavila informaciju da uskoro otvara nove linije, međutim Beograd nije konkretno pomenut. Ovaj portal saznaje da je zahtev za izdavanje dozvole već podnet srpskom DCV-u i trenutno je u redovnoj proceduri, dok je beogradski aerodrom je na svom sajtu u redu letenja objavio informaciju o planiranim letovima.

Portal Ex-Yu aviation navodi da su poslednji letovi između Beograda i Damaska bili pre skoro deceniju. Tada je 2008. godine tadašnji Jat Airways suspendovao letove ka sirijskoj prestonici zbog smanjivanja troškova. Nakon letova ka Teheranu, ovo je još jedno iznenađenje.

Da li će doći do letova između Beograda i Damaska videćemo u narednim mesecima. U Siriji još uvek traje građanski rat zbog čega su sve strane aviokompanije suspendovale letove ka Damasku i Alepu. Međutim, Cham Wings uprkos situaciji u Siriji obavlja redovan saobraćaj ka nekoliko gradova ka Turskoj (Istanbul i Adana) i Bliskom istoku – Kuvajt, Kartum, Bagdad, Muskat, Doha, Dubai.

Pročitaj još
Prema pisanju portala ExYu Aviation niskobudžetna kompanija RyanAir će početi sa letovima iz Banja Luke…