Ivana Vučković, Život i rad u Pekingu (Putospektiva)

Zabranjeni grad u Kini
Zabranjeni grad u Kini

Ivana Vučković je u Kinu otišla slučajno, a ostala namerno. Studije kineskog jezika i kulture, posao u svetskoj agenciji za odnose sa javnošću, putovanja do najudaljenijih krajeve Kine, učestvovanje na Olimpijadi… sve su to bili razlozi da Ivana ostane u Pekingu duže od deset godina.

Pogledajte video sa Putospektive br. 14 o tome kako izgleda biti deo kineskog društva, živeti i raditi kao stranac u gradu sa 15 miliona stanovnika, svaki dan prolaziti pored Zabranjenog grada ili nekog od 6 UNESCO spomenika na putu za posao, i raditi sa mladim Kinezima i zašto toliko vole Lady Gagu. Na predavanju je pored priča o Pekingu i kineskoj kulturi, Ivana je iz prve ruke pričala o tome kako je biti deo moderne Kine. Kinezi žive verovatno svoje najbolje godine u svojoj pet milenijuma dugoj istoriji, kako je to uticalo na razvoj grada i šta znači za život običnog Pekinžanina.

Takođe, čućete koje tajne kriju arhitektonski objekti kao Hram neba, stadion „ptičje gnezdo“, kako se druže mladi Kinezi i kako izgleda karaoke sa poslovnim partnerima, koje su to pojedinosti iz kineske kulture koje treba znati pre nego što posetite Kinu i njenu prestonicu.

Pročitaj još
Putničko druženje Putospektiva održaće se u K.C. "Rex" u subotu 4. aprila 2015. godine s…