Društvo putnika Srbije / Serbian Travel Society
/ Video / VIDEO: Tomislav Perko, 1000 dana leta na putu oko sveta (Putospektiva)

VIDEO: Tomislav Perko, 1000 dana leta na putu oko sveta (Putospektiva)

admin na 10/12/2014 - 18:55 u Video
Share Button

Pogledajte video sa Putospektive na kojoj je svoje putovanje predstavio Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba koji se nedavno se vratio s putovanja oko sveta, koje je nazvao – 1000 dana ljeta. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega nekoliko evra na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski okean u 13-metarskoj jedrilici.

Takođe se družio s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posetio najlepše ostrvo na svetu, živeo s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazona.

Naposletku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvideo je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamenio nesigurnošću puta, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagovali prijatelji i porodica, kako je došao do ideje da krene na put oko sveta te kako je sve to realizovao.

Ovaj video je Perkovo predavanje na Putospektivi br. 12 koja se održala 21.06.2014. godine u Beogradu.

Komentari

Komentari

Share Button

Posaljite Nam Poruku Ovde

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *