Wizz Air ukida letove iz Niša do Ajndhovena od 21. marta 2018.

Aeroplan
Aeroplan

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air odlučio je da obustavi dalje letove između Niša i Ajndhovena od naredne letnje sezone, javlja portal Fly from Niš.

Linija do Ajndhovena se ukida 21. marta 2018. godine, a iz kompanije navode da će druge linije iz Srbije optimizovati i pojačati letove ka drugim odredištima za koje postoji veća potražnja iz Niša ili do Niša.

Čelnici kompanije Wizz Air navode da je u avio-saobraćaju uobičajena praksa da se broj letova menja u skladu sa sezonama i sa rezultatima rada određene linije. Tako, putnici koji su već pazarili karte za ovaj period, a koji je otkazan, o promenama će biti obavešteni na vreme i biće im ponuđeni alternativni letovi ili potpuni povraćaj novca. Takođe, u opciji će biti i kompezacija u vidu kredita za kupovinu aviokarata za letove ove kompanije u visini od 120% vrednosti od plaćenog iznosa karte.

Postavlja se pitanje ko će nesrećnim putnicima naknaditi štetu plaćenog ili rezervisanog smeštaja za koji ne postoji mogućnost otkaza.

Niški aerodrom „Konstanin Veliki“ je pre neki dan dočekao svog 300.000-og putnika u 2017. godini, te se nadamo da ovakva praksa otkazivanja letova neće uticati na smanjenje broja putnika.

Pročitaj još
Nakon manje od 24 časa provedenih u Mestiji, plan je bio da krenemo do Jermenije…